Gostovanje HPGD „Zoranić“ u Parizu

Od 6. do 9. listopada HPGD „Zoranić“ odlazi na još jedno inozemno gostovanje. Ovog puta riječ je o francuskoj prijestolnici, Parizu.

Naime, u nedjelju, 6. listopada u 19.30 sati ovaj zadarski mješoviti pjevački zbor nastupa u Parizu, u crkvi sv. Ćirila i Metoda pri Hrvatskoj katoličkoj misiji.

„Zoraniću“ je ovo prvo gostovanje u francuskoj prijestolnici, a ostvareno je u suorganizaciji s Misijom te uz pomoć Veleposlanstva RH u Parizu.

Za ovu prigodu zbor i dirigent Jurica Šoša pripremili su bogat program sastavljen od skladbi hrvatskih i inozemnih autora. Bit će ovo još jedna prilika da Zadrani predstave inozemnoj publici dio iz bogate hrvatske glazbene baštine koju ovaj zbor njeguje od svog osnutka.

Inače, ovaj se posjet Parizu događa u godini kada „Zoranić“ obilježava 105. obljetnicu osnutka koju će proslaviti i velikim koncertom krajem godine.

Dodajmo da se ovaj zadarski zbor u posljednjih nekoliko godina uspješno predstavljao na inozemnim pozornicama i to u Berlinu, Dublinu, te prošle godine u Bruxellesu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...