Grad, Županija i Zemunik opstruirali smjenu Katice Pupić Bakrač

Neuspješan je bio još jedan pokušaj sazivanja Skupštine Zračne luke Zadar. Nakon što njihova Uprava nije postupila po inicijativi ministra Hajdaš Dončića, Skupštinu je sazvao ministar kao zakonski zastupnik države koji ima 55 posto udjela u Skupštini. Ista je sazvana za danas i trebala se održati u 13 sati i to s dnevnim redom opoziva trenutne Uprave Zračne luke i imenovanje vršitelja dužnosti i raspisivanje natječaja za novu Upravu.

No, kako se Skupštini nisu odazvali predstavnici Grada Zadar, Zadarske županije i Općine Zemunik, čiji je predstavnik jedini prethodno najavio izostanak, ista se nije mogla održati.

Podsjetimo, cijela trakavica oko direktorice Zračne luke, Katice Pupić Bakrač, počela je još u rujnu kada se saznalo kako je baš ona dobila bonus od 195 tisuća kuna, a temeljem dobrih poslovnih rezultata u 2012. godini. No, ministar Hajdaš Dončić tada joj je preko medija poručio kako će je smijeniti ako ne vrati bonus.

Ona se nije dala pa je od početka tvrdila kako isplatom bonusa nije učinila ništa protuzakonito ili nemoralno a dodala je kako je i veći dio novca dala u humanitarne svrhe. Često je tada, podsjetimo, dodavala i kako je isplata bonusa regulirana njenim ugovorom o radu.

Nekoliko dana nakon spomenutih događaja, kolektivno – svi za jednoga, zaposlenici Zračne luke stali su u obranu svoje direktorice, iznoseći samo riječi hvale.

Nedugo nakon toga, uz direktoricu su stali i župan Stipe Zrilić ali i gradonačelnik Božidar Kalmeta, koji je svojim potezom iznenadio mnoge.

 

Smjena ipak 4. studenog

Budući da na Skupštini društva nisu bili prisutni članovi društva koji predstavljaju najmanje 70 posto temeljnog kapitala društva, Skupština nije bila ovlaštena donositi odluke. Stoga je, sukladno proceduri propisanoj Društvenim ugovorom Zračne luke Zadar, Skupština odgođena za 4. studenoga 2013. kada će, uz jednaki dnevni red, biti ovlaštena na valjano donošenje odluka bez obzira na visinu zastupljenog kapitala na Skupštini.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...