Gradska knjižnica Zadar slavi svoj dan

Tim povodom će, kao i svake godine, biti dodijeljene nagrade naj-čitateljima i najblogerima na blogovima koje vode djelatnici Knjižnice.

Poseban gost proslave je Veljko Barbieri, koji će tom prigodom prvi put predstaviti svoju novu zbirku pripovijetki “Vrijeme je za gozbu”, te usput i pripremiti jelo za okupljene.

Knjižnica postoji od 1949. godine. Do 1999. Knjižnica je djelovala u staroj gradskoj jezgri u Kneževoj palači. Zbog velikih oštećenja u Domovinskom ratu od 1999. središnjica Knjižnice posluje u ul. Stjepana Radića 11b. Od 1992. Knjižnica ima ogranak na Bilom brigu. Od 2006. u sastavu Knjižnice djeluje bibliobus.

U gradskim predjelima Crno i Ploča ogranci Knjižnice otvoreni su 2007., a u Arbanasima 2008. godine. Gradska knjižnica Zadar središnja je zadarska posudbena narodna knjižnica, središte mreže zadarskih Knjižnica, ali i središte lokalne zajednice zbog velikog broja događanja koje prihvaća, pomaže ili samostalno organizira. Za svoj rad Knjižnica i njeni djelatnici dobili su niz nagrada i priznanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...