HDZ-u je turizam strateško multidisciplinarno opredjeljenje!

Odbor za turizam Hrvatske demokratske zajednice danas je u Zadru održao Šestu tematsku proširenu sjednicu na temu ustroja Hrvatske turističke zajednice i aktualnog stanja u hrvatskom turizmu.

Na sjednici se razgovaralo o provedbi Strategije razvoja turizma RH 2013.-2020. i razmatralo najavljene strukturne promjene u sustavu turističkih zajednica. Jednoglasno je ocijenjeno da je postojeći pokušaj promjene sustava bez da se uključi javnost nedopustiv.

[pullquote align=”right”]Posebno je apostrofiran organizacijski ustroj Hrvatske turističke zajednice[/pullquote]Kada je riječ o Strategiji razvoja turizma RH posebno je napomenuta problematika operacionalizacije Strategije obzirom da nisu stvorene organizacijske pretpostavke paralelno s donošenjem Strategije kao ni financijske pretpostavke za njenu provedbu.

Hrvatska demokratska zajednica smatra da turizam mora biti strateško opredjeljenje odnosno da Vlada RH mora imati jasan stav u odnosu na turizam i njegove multiplikativne efekte. Kako danas Vlada RH ne pokazuje senzibilitet za turizam mi napominjemo da je nedopustivo da hrvatski turizam postao tržište za prodaju tuđih vrijednosti, a ne vlastitih ekonomskih, socio-kulturnih i ekoloških vrijednosti. To je vjerojatno razlog da i dalje uvozimo preko dvije milijarde dolara namirnica i prodajemo ih kroz hrvatski turizam.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...