Kako se sačuvati od prehlade i gripe

Prehlada i gripa najčešći su uzročnici bolovanja u ovom dijelu godine, pa bi bilo dobro poduzeti neke preventivne mjere kako dane ne biste provodili u krevetu s temperaturom, kišući i kašljući.

Za početak, utoplite stopala u svako doba, bez obzira gdje se nalazili, jer u tom slučaju imate čak 67 posto manju šansu za prehladu. Neka vam u zamrzivaču uvijek budu pri ruci smrznute breskve, jer one imaju dvostruko više vitamina C nego naranče. Kako vitamin C ubrzava liječenje virusnih infekcija za četvrtinu, jedite ih svakodnevno za prevenciju.

Aktivnosti, od onih vanjskih poput šetnje i vožnje bicikla do svih mogućih vježbi i plesova u teretanama i aerobic centrima smanjuju rizik od prehlade za polovicu, pa ih uračunajte u dnevni ritam obavezno.

Vjerovali ili ne, sjajna prevencija je i pisanje dnevnika, jer je dovoljno petnaestak minuta dnevno kako biste se oslobodili stresa i zaustavili poguban utjecaj koji ima na vaš imunitet.

Virusne infekcije možete učinkovito prevenirati ako dva puta dnevno grgljate slanu vodu po deset sekundi, i to za više od trećine. Stavite pola žličice soli u dva decilitra slane vode i isperite usta.

Trans masnoće iz pržene hrane slabe imunološki sustav, stoga tijekom jesenskih i zimskih dana izbacite takvu hranu sa svog jelovnika, a za njom pošaljite i tablete protiv bolova jer one uništavaju leukocite i slabe obranu vašeg tijela od virusa.

Dvije šalice crnog čaja dnevno znači trostruko više interferona u vašem tijelu, pa su virusi praktično nemoćni.

Naravno, uz sve navedeno, perite ruke i mičite ih s lica dok nisu čiste. to će smanjiti mogućnost razbolijevanja za nevjerojatnih 47 posto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...