Kalmeta s građanima komunicira priopćenjima

Otkad je Božidar Kalmeta preuzeo vođenje Grada Zadra, uvedeno je nepisano pravilo pisanja priopćenja o svim značajnijim pitanjima u interesu građana.

Kalmeta se u javnosti pojavljuje protokolarno, ako baš mora, a na jedinoj do sada upriličenoj konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen program obilježavanja Dana Grada Zadra predstavnici medija zamoljeni su da se pri postavljanju pitanja pridržavaju teme. O skupocjenim zavjesama gradonačelnikov ured se ionako već oglasio priopćenjem.

Nova zaposlenica ureda, viša stručna suradnica za informiranje i odnose j javnošću, Marina Mihovilović Pajkin tako je građanima Zadra i široj javnosti prenijela stavove gradskih vlasti vezane uz najnoviji slučaj vandalizma na Trgu Petra Zoranića. Podsjetimo, nepoznati počinitelji pod okriljem noći podignuli su jednu staklenu površinu, spustili se među arheološka nalazišta i pokupili novac koji turisti tamo ubacuju za ispunjenje želja.

‘Grad Zadar najoštrije osuđuje svaki oblik vandalizma i uništavanja javne imovine pa tako i posljednje uništavanje staklenih ploča na Trgu Petra Zoranića. Neovisno o ovom incidentu, Grad Zadar već je pokrenuo poslove postavljanja nadzornih kamera na važnim i istaknutim spomenicima kulturne baštine u gradu. U ovom trenutku prioritet je upravo Trg Petra Zoranića na kojem će u najkraćem mogućem roku biti postavljen video nadzor’, stoji u priopćenju.

Zadrani sa skepsom gledaju na ovu najavu, jer video nadzor postavljen na glasovitoj instalaciji Pozdrav suncu ne daje željene rezultate i ne otkriva vandale koji u akcije kreću po mraku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...