Kapović – najrastrošniji načelnik i nitko mu ništa ne može!

Prije pet mjeseci Virani su uz veliko slavlje proslavili otvorenje Dječjeg vrtića ‘Smješko’ i nove ambulante, no do danas niti su djeca krenula u vrtić niti pacijenti ušli u novu ambulantu.

Virska djeca već više od godine dana nemaju vrtić, nakon što su iseljeni iz župnog ureda i privatnog prostora u kojem su bili podstanari. Iako djeca ne pohađaju vrtić, općina Vir je u godini dana izdvojila više od 450.000 kuna na plaće za devet radnica.

Za načelnika u cijeloj priči ništa nije sporno jer radnice dolaze na posao i pripremaju se za dan kada će biti vrtić otvoren.

Lanterna na Viru (Foto: Ivan Katalinić / Antena Zadar)

‘Virani imaju vodovod, ali nemaju vodu!’ konstatacija je Kristijana Kapovića virskog načelnika općine. No slična situacija kao i s dječjim vrtićem je i u tvrtki ‘Vir Vodovod’ koja već petu godinu posluje s gubitkom od oko 600.000 kuna, no direktor Hrvoje Bušić tvrdi kako se nadaju da će uskoro početi poslovati u plusu, čim vodovod bude stavljen u funkciju.

Kada će to biti, još nije siguran. Kako bi odmah bili spremni za rad, iz tvrtke Vir Vodovod odlučili su se prije pola godine na zaposlenje još šest radnika čiji će zadatak biti održavanje virske vodovodne mreže.

Školovani vodinstalateri poslani su na školovanje u zadarski vodovod kako bi bili što bolje spremni za rad na virskoj vodovodnoj mreži za koju se još ne zna kada će biti otvorena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...