Katji Pijaci odlikovanje za doprinos sportskoj rekreaciji

− Velika mi je čast da sam, među deset predloženih u kategoriji sportske rekreacije, izabrana za dodjelu priznanja predsjednika Ive Josipovića. To mi je velik poticaj za daljnji rad − kazala nam je Katja Pijaca, voditeljica zadarskog Društva za sportsku rekreaciju “Relax”, koja je u srijedu u Uredu predsjednika RH u Zagrebu primila odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Franje Bućara.

Katja Pijaca službeno je osnovala “Relax” 1994. godine, kad ih je u skupini bilo 20-ak, a danas ih je više od 200. O njihovim aktivnostima objavljena su četiri priručnika, a zbog iznimne posvećenosti zdravlju žena, Katja Pijaca je od Grada Zadra 2007. godine dobila Nagradu za životno djelo.

Katja Pijaca ove je godine postala i predsjednica Saveza sportske rekreacije “Sport za sve”. Ona je jedina Zadranka koja je u srijedu dobila odlikovanje od predsjednika Ive Josipovića, u društvu s istaknutim djelatnicima iz područja kulture, prosvjete i sporta. Predsjednik je odlikovanja uručio u povodu Dana neovisnosti RH.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...