Mijat Stanić najavio kaznenu prijavu protiv Kalmete i suradnika

“Moja saznanja, dokumentacija koju posjedujem, i do sada objavljena priznanja o načinu i razmjerima pljačke u cestogradnji u vrijeme vladavine Božidara Kalmete sadrže sve elemente opisane u članku 89. stavku 23. Kaznenog zakona….”, priopćio je Mijat Stanić, čelnik Nezavisnog cestarskog sindikata.

Mijat Stanić, čelnik Nezavisnog cestarskog sindikata, podnijet će kaznenu prijavu DORH-u protiv bivšeg ministra prometa i gradonačelnika Zadra Božidara Kalmete te njegovih suradnika.

Kako je najavio, Kalmetu i suradnike će prijaviti zbog osnovane sumnje u udruživanje u zločinačku organizaciju.

“Danas u pet do 12 sati predat ću kaznenu prijavu protiv Božidara Kalmete i njegovih najbližih suradnika zbog osnovane sumnje da su se udružili u “zločinačku organizaciju”. Moja saznanja, dokumentacija koju posjedujem, i do sada objavljena priznanja o načinu i razmjerima pljačke u cestogranji u vrijeme vladavine Božidara Kalmete sadrže sve elemente opisane u članku 89. stavku 23. Kaznenog zakona koji glasi:

„Zločinačka organizacija je udruženje od najmanje tri osobe čiji članovi su se udružili radi činjenja kaznenih djela. Djelovanje zločinačke organizacije višeg stupnja usmjereno je i prema ostvarivanju i zadržavanju nadzora nad pojedinim gospodarskim ili drugim djelatnostima, pri čemu se koristi zastrašivanjem ili nasiljem radi utjecaja na druge osobe da im pristupe ili im se pokore. Zločinačku organizaciju odlikuje visok stupanj povezanosti članova, unutarnji ustroj na temelju odnosa hijerarhije i stege te podjela rada. Zločinačka organizacija je temelj pojma organiziranog kriminala”.

Pozivam Vas u 11.45 u Gajevu 30a, Zagreb ispred DORH-a, gdje ću Vas upoznati sa sadržajem Kaznene prijave”, stoji u priopćenju koje potpisuje Mijat Stanić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...