Latici nužno preseljenje

Zbog prokišnjavanja krova dječji vrtić LATICA, koji skrbi za 70-ero djece s teškoćama, jednim dijelom svoj rad je nastavio u samostanu sv Frane, koji im je širom otvorio svoja vrata. Ovo je ponovno aktualiziralo problem dovršetka Centra za rehabilitaciju Mocire, čija je gradnja počela još 2007.

U samostanu sada rade 4 skupine djece, a u prostorijama na Kolovarama s radom je nastavilo preostalih 6. Nakon što je zbog problema prokišnjavanja jednog dijela zgrade onemogućen rad vrtića pokušalo se naći mjesta u zadarskim vrtićima. Nisu uspjeli, ali se pojavilo rješenje u samostanu Sv. Frane

– To nas je jako razveselilo. Dobili smo na raspolaganje tri sobe. Radimo i u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni. Imamo i mogućnsot da dio logo-terapije i ovaj rehabiltacijski dio nastavimo u samostanu sv Frane, kaže ravnateljica vrtića Latice Vesna Penjalov.

Ravnateljica Penjalov ističe da im je uprava samostana ponudila mogućnost i za daljnju suradnju i nakon završetka sanacije krovišta. A popravak će stajati oko 23 tisuće kuna. Gotovo čitav iznos osigurao je predsjednik Upravnoga vijeća Latice, dr. Rade Škarica na način da u protekle dvije godine, od kada je na čelu UV-a, nije primao naknadu.

– I ti novci, njegove dvogodišnje naknade su nam omogućili da brzo riješimo problem.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...