Livakoviću i četvorici uhićenih blokirana kompletna imovina

Zagrebački Županijski sud je na zahtjev USKOK-a počeo masovne blokade imovine osumnjičenika u najnovijoj aferi vezanoj uz cestogradnju, u kojoj su se prije nekoliko dana iza rešetaka našla dvojica bivših državnih tajnika, Zdravko Livaković i Milivoj Mikulić, bivši direktor HC-a Stjepko Boban, bivši član Uprave HAC-a Josip Sapunar, dvojica direktora Viadukta, Damir Kezele i Ivan Berket, te direktor Zagorje Tehnobetona Miroslav Bunić.

USKOK ih tereti da su od 2005. do 2010. HAC ukupno oštetili za više od 42 milijuna kuna. Kako bi se osiguralo da nitko od osumnjičenika ne prebaci imovinu na nekoga drugoga, USKOK je od suda zatražio da izda privremene mjere kojima im se onemogućava da imovinu prodaju ili stave kao zalog za kredit, prenosi Jutarnji list.

Samome Livakoviću blokiran je stan od 125 kvadrata u Ulici nadbiskupa Vice Zmajevića te garaža od 39 kvadrata. Blokada je stavljena i na njegov 10-metarski gliser Faeton Moraga 930, vrijedan oko 100.000 eura, zatim na oko 12.000 kuna vrijedne dionice Tankerske plovidbe i na kraju na njegovu tvrku “D & Z” čiji je, prema sudskom registru, Livaković stopostotni vlasnik.

Više pročitajte ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...