Loš utjecaj interneta na život

Internet se toliko zavukao u svakodnevni život da se posljedice već naveliko osjećaju, a najveći je problem virtualnog života posljedice na zdravlje i društveni život, pokazali su rezultati istraživanja Instituta za tehnologiju u Washingtonu.

Naime, računica je pokazala da za svaki sat proveden na internetu spavamo sedam minuta manje, a pritom i propuštamo 17 minuta života u stvarnom svijetu. Uz to, na taj način u sedam godina provedete 18 dana manje s prijateljima.

Online aktivnosti uzrokuju zanemarivanje ostalih, jer ćemo uvijek prvo potrošiti svo raspoloživo vrijeme na internet, a tek nakon toga pokušati napraviti sve ostalo što bismo trebali.

Zbog interneta manje slušamo glazbu i gledamo televiziju, ali najozbiljnija posljedica sveprisutnosti interneta je nedostatak kretanja koji poprima zabrinjavajuće razmjere.

Ništa manje opasno nije niti ponašanje mladih koji zbog interneta uče sve manje, a i to znanje koje se trude usvojiti većinom traže upravo online.

Najveći potrošači vremena na internetu su, očekivano, društvene mreže, za njima slijede online igrice, na trećem su mjestu e-mailovi, pa portali s vijestima te video i glazba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...