Maras za ovrhe obrtnika saznao iz medija

Porezna uprava šalje u blokadu 75 tisuća tvrtki i obrta koji imaju dug veći od dvije tisuća kuna, a koji nisu ni u kakvim blokadama i nisu se javili u predstečajne nagodbe ili za reprogram dugova. Potkraj kolovoza Porezna im je dala rok od osam dana da podmire svoje dugove. Svima, pa i fizičkim osobama, koji to nisu učinili FINA će blokirati račune i država će automatski uzeti novac koji joj pripada.

U našoj emisiji Hrvatska uživo, ministar Gordan Maras, priznao je da nije znao da počinju ovrhe. Za Vladinu mjeru saznao je iz medija. Stvar je Porezne uprave i Ministarstva financija kako će se odnositi prema poreznim dugovima, izjavio je Maras.

Reagirala je i Hrvatska obrtnička komora (HOK). U Komori smatraju da će prisilne naplate dugova za poreze i ostala javna davanja za iznose iznad 2000 kuna dodatno opteretiti obrtnike te će prouzročiti zatvaranje obrta i gubitak radnih mjesta.

 

Blokade svima koji državi duguju više od 2000 kn

Iznenađuje nas tako niski limit od 2000 kuna s obzirom na dosadašnje limite za javnu objavu podataka o dužnicima, navode iz HOK-a.

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec smatra kako će to u svakom slučaju dodatno opteretiti obrtnike, posebno s obzirom na činjenicu da mnogo onih koji su imali dugove, nisu bili u mogućnosti ispuniti za njih neprihvatljive uvjete za reprogram. Uvjereni smo da će Ministarstvo financija razmotriti situaciju i povećati limit, istaknuo je predsjednik HOK-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...