Ministre, sad je smijenite! Direktorica za iduće ljeto već osigurala 25 posto više aviona

Direktorica Zračne luke Zadar Katica Pupić-Bakrač pojavila se na Okruglom stolu “Cjelogodišnje poslovanje obiteljskih i malih hotela“ koji je Slobodna Dalmacija organizirala na Danima hrvatskog turizma u Petrčanama.

Dobar dio hotela i apartmana popunjen je u posezoni upravo zahvaljujući niskotarifnim letovima koje je dogovorila direktorica Pupić-Bakrač, pomoću kojih je poslovanje Zračne luke Zadar, do prije nekoliko godina neugledne “ledine“ za slijetanje rijetkih aviona – preporođeno i pretvoreno u aerodrom s najvećim (svakako i najbržim) rastom prometa u Hrvatskoj.

Pojavljivanje direktorice na Okruglom stolu značilo je da ipak ne odustaje od nastavka karijere u avio-turističkom sektoru, bez obzira na to što joj za već nekoliko dana prijeti smjena koju priprema ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Zapravo, radi se o bizarnoj situaciji, jer je u pravoj suši bilo kakvih gospodarskih uspjeha, upravo primjer Zračne luke Zadar jedan od rijetkih i usamljenih.

Umjesto nagrade koja joj je odlukom Vlade RH pripadala za takve rezultate u obliku godišnjeg bonusa na plaću od 195 tisuća kuna, direktorici prijeti otkaz koji priprema ministar uvrijeđen njenim neposluhom jer nije poslušala njegov nalog da bonus – ne uzme.

Ministar ipak nije uspio smijeniti direktoricu, jer su Skupštinu Zračne luke bojkotirali predstavnici Društva, zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta i župan Zadarske županije Stipe Zrilić.

 

Nema ‘plana B’

Skupština je odgođena za 4. studenoga 2013. kada će biti ovlaštena na valjano donošenje odluka bez obzira na visinu zastupljenog kapitala na Skupštini. Tada se prema svemu sudeći očekuje smjena uspješne direktorice.

U međuvremenu je direktorica Pupić-Bakrač isključila broj mobitela kojim se prije toga redovno služila, a nije ju se moglo dobiti niti preko tajnice u Zračnoj luci Zadar.

Pojavila se informacija da će njenim odlaskom Ryan air otkazati letove prema Zadru i postojanje svoje baze u Zračnoj luci, međutim direktorica je u izjavi koju nam je dala nakon Okruglog stola u Punta skali, to odlučno demantirala:

– Ja sam već dogovorila sljedeću sezonu, znači sljedeća sezona nije upitna. Rast prometa bit će minimalno 25 posto, to je dogovoreno, što znači puno novih letova i novih destinacija.

Rast prometa odnosi se na Ryan Air, ali i na ostale kompanije. To doduše nije još potpisano, ali je dogovoreno, a trebalo bi biti potpisano tijekom idućih petnaestak dana.

Baza Ryan Aira također ostaje i čak se povećava za još jedan avion. Za sada je bio baziran samo jedan avion, a dogovorili smo i još jedan bazni avion – istaknula je Katica Pupić-Bakrač.

– Što će se dogoditi za nekoliko dana, na zadnjoj Skupštini nije bilo župana i gradonačelnika, pa formalno nije bilo kvoruma, ali ministar je opet sazvao sjednicu, što mislite da će se dogoditi? – pitali smo.

– Ono što je predložio u dnevnom redu.

– Može li se ipak dogoditi neka situacija da ne dođe do Vašeg otpuštanja?

– Vidjet ćemo.

– Imate li nekakav “plan B“ ako se to dogodi?

– Ne. Nisam planirala sve to skupa, pa tako niti neki nastavak – kazala je Pupić-Bakrač koja nije skrivala razočaranje odnosom prema svom radu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...