Mrak Taritaš obećala pomoći županima s legalizacijom

Hrvatski župani sastali su se danas u Ministarstvu graditeljstva s ministricom Ankom Mrak Taritaš da bi razgovarali o tome na koji se način može izaći u susret županijama kako bi proces legalizacije u Republici Hrvatskoj uspješno završio do zadanog roka 2015. godine.

Jedan od problema s kojim se proces legalizacije suočava je prevelik broj zahtjeva koji obrađuje mali broj ljudi, navodi se u priopćenju Hrvatske zajednice županija. Ministrica Mrak Taritaš obećala je pomoć županima sa svim problemima s kojim se županije susreću u ovom procesu.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija Tomislav Tolušić istaknuo je da proces legalizacije ne ide onim tijekom koje je zamislilo resorno ministarstvo.

– Ideja je dobra i apsolutno je pozdravljamo, no postoje neke mogućnosti za unapređenje samog sustava i to smo danas i iznijeli resornoj ministrici, koja je prihvatila naše prijedloge, stoga i očekujemo da će bar neki od njih ući u zakonsku proceduru jer uskoro počinje izmjena zakona. Očekujemo da će nove zakonske izmjene omogućiti našim građanima lakšu i jeftiniju legalizaciju samih objekata – naglasio je Tolušić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...