Najavljen 15. Biograd Boat Show

Nakon 15 godina Biograd Boat Show je izrastao iz najvećeg hrvatskog u najveći nautički sajam u južnoj i istočnoj Europi iz godine u godinu rušeći rekorde po broju izlagača.

Taj je trend nastavljen i ove godine: Biograd Boat Show će biti održan od 24. do 27 listopada, a u „Iliriji“ očekuju preko 250 izlagača s preko 300 plovila.

– Posebno nas raduje porast izloženih motornih plovila većih od 15 metara, jer je broj kupaca takvih plovila sve manji, pogotovo u Hrvatskoj. Međutim, u Biograd dolaze brojni kupci te klase plovila koji bi ih držali negdje na Jadranu, rekao je direktor biogradskog sajma Milan Šangulin navodeći kako će kupcima biti prezentirano više od 100 polovnih plovila od pet do 18 metara, te da će charter tvrtke imati u ponudi više od 500 plovila za najam.

Među čak 15 premijera, Šangulin posebno najavljuje svjetske premijere 10-metarske jahte Elan 30 power proizvedene u Obrovcu i 12-metarske sportske jedrilice Enavigo 38 Racer proizvedene u Virovitici.

Obrovačka jahta je nominirana za brod godine u Europi u kategoriji motorme jahte do 35 stopa, dok je virovitička jedrilica izgrađena korištenjem jedinstvene tehnologije: trup joj je izgrađen u „sendvič konstrukciji“ od karbonskih vlakana s jezgrom od crvene cedrovine.

Premijerne će „nastupe“ imati i motorna plovila veća od 16 metara: Grand Banks 52 Europa, Integrity lobster 52, Galeon 550 Fly i Linssen Grand Sturdy 550 AC, dok će europsku premijeru imati Targa 44 hard top s Rolls Royce jet pogonom.

– S dvije kabine, salonom, kuhinjom i s velikom sjedećom garniturom u kokpitu, naša je jahta najinovativniji model ove godine koji je već prepoznat i nominiran za nagradu europskog broda godine. Uspjeli smo razviti brod koji će zadati nove trendove u svojoj klasi, rekla je Jasmina Čerina iz Elana koji je orijentiran na skandinavsko tržište nudeći im kvalitetno plovilo s visokim maritimnim sposobnostima.

 

Koncerti i regate

U zabavnom dijelu biogradskog sajma koncerte će održati Zdenka Kovačiček, Cabaret i Neno Belan s Fiumensima, a tu je i tradicionalni Festival izvornosti s autohtonim suvenirima, hranom i pićem.

Stručna predavanja i kongresni program Biograd Boat Showa upotpunit će i četiri regate, a predviđen je i nastup proizvođača brodske opreme iz Zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...