Obilježavanje Slovenskih dana u Zadru

Gradska knjižnica Zadar poziva sve na večerašnje obilježavanje Slovenskih dana u Zadru. Od 17 do 19 sati u prostoru Multimedijalne dvorane na rasporedu je razgovor o radionicama kreativnog pisanja, procesu stvaranja, pisanju općenito, prevođenju na strane jezike, kulturnoj suradnji, prozi i poeziji. Moderatori su Želimir Periš i Staša Aras, dok je organizacija pripala udruzi ZaPis.

Nadalje, od 19 do 20,30 sati tu je predavanje “Vrijeme i promatrač – može li se kontrolirati vrijeme?” Predavanje na u kojem će vrijeme imati glavnu ulogu, a govorit će se o nekim već znanim činjenicama vezanim za vrijeme, ali i o onim manje poznatim.

– Dogovorili smo se da vrijeme posjeduje određene nepromjenjive osobine: teče prema naprijed, mjere ga satovi, svuda je isto i ne čeka čovjeka. Ali, posveti li se čovjek nečemu u čemu uživa, vrijeme kao da leti. Nađe li se u nekoj neugodnoj situaciji, ima osjećaj da se vrijeme vuče. Razlika između ova dva “vremena” je u tome kako oni doživljavaju neku situaciju, a doživljavanje situacije je moguće promjeniti, što znači da čovjek može steći sposobnost da kontrolira vrijeme. Upustiti se u otkrivanje načina na koji se to može učiniti ne samo da je izazov nego i temelj na kome počiva njegov prosperitetni život, kratko nas je provela kroz predavanje Vesna Prljić Čalušić.

Organizator je Udruga Život – Novo stvaranje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...