Pitanja o seksu koja nam je neugodno postavljati

Vrlo često razgovaramo o seksu prilično otvoreno i bez srama, ali ipak i dalje postoje neka pitanja koja ostaju nepostavljena, kao što je recimo – zašto sam uzbuđena, a vagina mi je suha?

E, pa ako vam se to događa, znajte da su krivi oralna kontracepcijska sredstva ili hormoni. To pogađa pet posto žena, a neke od njih pate i zbog antihistaminika ili dijabetesa koji također izazivaju taj problem.

Plač ili smijeh tijekom ili poslije seksa nije neuobičajena pojava, jer snažno uzbuđenje utječe na razinu hormona, koji se mogu ozbiljno poremetiti tijekom žestokog, uzbudljivog seksa što rezultira ovakvim epizodama.

Poslije seksa može se pojaviti krvavi iscjedak svjetlije boje, koji je obično posljedica grubljeg seksa, a može biti i iritacije ili trenja, ako imate prvi problem, suhu vaginu. Naravno, može biti i posljedica klamidije ili gonoreje, pa ako se dogodi više od jednom, obavezno posjetite ginekologa.

Za kraj, odgovor na možda i najneugodnije pitanje – zašto intimno područje ima loš miris. Kako je normalna pH vrijednost vagine između 3.5 i 4.5, ako imate česte odnose bez zaštite, znajte da sperma ima pH 7.4, što onda može ubiti dobre bakterije i ostaviti samo one loše, koje izazivaju loše mirise…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...