Policija raspisuje tjeralicu za prvim čovjekom MOL-a

Ravnateljstvo policije zaprimilo je od suda zahtjev za raspisivanje tjeralice za predsjednikom Uprave MOL-a Zsoltom Hernadijem, osumnjičenim da je podmitio bivšeg premijera Ivu Sanadera kako bi mađarskoj naftnoj tvrtki prepustio upravljačka prava u Ini. Slijedi raspisivanje međunarodone tjeralice, odnosno njezina objava na Interpolovim stranicama.

Podsjetimo, Županijski sud prošli je petak na prijedlog Uskoka Hernadiju odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. Uskok je tražio zatvor za Hernadija nakon što mu je Mađarska nedavno odbila uručiti poziv za ispitivanje u Hrvatskoj, a prije ga nije željela sama ispitati pravdajući se zaštitom nacionalnih interesa. Mađari su isticali i da su proveli te obustavili istragu u tom slučaju, zaključivši da čelnik MOL-a nema veze s navodnim nezakonitostima.

Istraga protiv Hernadija prekinuta je u prosincu 2012. i ponovno pokrenuta nakon ulaska u EU. Uskok je tada objavio da nastavlja istragu jer su ulaskom u Uniju ‘stvorene nove pretpostavke za osiguranje nazočnosti osumnjičenika tijekom istražnog postupka’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...