Popularna baka Slavica umrla u 81. godini

Vjekoslava Beštak, poznatija kao baka Slavica, preminula je u četvrtak u 81. godini.

Zvijezda emisija Roberta Knjaza navodno je bila teško bolesna. Obitelj i prijatelji od nje će se oprostiti danas u 15 sati na groblju u Adamovcu.

Smrt bake Slavice pogodila je Knjaza koji je godinama s njom surađivao.

“Baku Slavicu pamtim po tome što je stvarno bila jedna predivna osoba, rijetko pozitivna, optimistična, draga, simpatična, duhovita. Ne pamtim da se itko, tko ju je sreo, nije oduševio njome i da mu nije izmamila osmijeh na lice. Bila je super! Žao mi je i teško što je više nema”, rekao je Knjaz.

Prije više od pet godina prišao joj je Knjaz i dao ulogu u svojoj emisiji “Koledžicom po svijetu”, a otad je postala prava TV zvijezda.

“Već je legendarna priča kako sam upoznao baku Slavicu. Pridružila mi se na projektu 2003. godine oko Portugala. Trebala nam je jedna baka i palo mi je na pamet da bi u hrpi navijača, koji su se prijavili za taj naš projekt da idu na prvenstvo u nogometu, bilo zgodno da se pojavi jedna baka s placa i da ona tvrdi da je najvatreniji navijač. Tako je naš organizator doveo baku Slavicu koja je na tom snimanju zabriljirala. Cijela ekipa se njom oduševila i radili smo s njom šest sezona. Radili smo Koledžicu s njom, Hrvatske misterije, preko nekoliko projekata.

Uvijek smo pustili baki da bude spontana, ona i je najbolja kad je spontana. To su one narodne mudrosti koje ne možeš naći u nijednoj knjizi, a koje možeš preslušavat još mjesecima poslije,” kaže Knjaz.

“Baki je to sve bilo užasno zabavno i smiješno i uvijek mi je govorila da je šteta što se nismo sreli prije 30, 40 godina. Jako dobro se snalazila u tome, nije joj bilo strano ni na Tjednu mode u Milanu, zaletit se među manekenke mimo svih redara i odhodat reviju. Nije joj bio problem ni na festivalu u Cannesu probit se kroz hrpu novinara i prići svjetskim zvijezdama. Baka je imala iskonsku, iskrenu hrabrost i neustrašivost i uvijek je bilo zabavno s njom, a u životu se nije potužila na nešto na snimanju”, rekao je Knjaz.

Prisjetio se i jedne od najdražih anegdota s bakom Slavicom.

“Mi smo došli u Milano, snimali smo cijeli put jer joj je to bio prvi put da se vozi avionom pa je prokomentirala da je to isto kao bus, samo s krilima. Kada smo došli u Milano, tada je taman bila neka frka oko terorista, napad u Madridu, a ona je dok smo čekali u redu za kontrole, izvukla nož od pola metra. Organizator i ja smo se zabezeknuli jer su svugdje oko nas kamere. Pitali smo je od kuda joj to, a ona je samo hladno prokomentirala “s čim ću rezat kobasice”. Onda smo organizator i ja to sve morali baciti u wc jer u suprotnom, da su nas skužili, možda bi još dan danas harali po zatvorima”, prisjeća se Knjaz.

Baka Slavica na tržnici je radila od svoje 12. godine, a na Trešnjevačkom placu voće i povrće prodavala je više od 30 godina. Ali uz tu, imala je još jednu karijeru, onu televizijske zvijezde.

Koliko je bila popularna, svjedoči i činjenica da je na Facebooku imala više od 50.000 obožavatelja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...