Cestitka_Uskrs

Rad za 1600 kuna vrijeđa i omalovažava mlade

– Mladi se danas druže u redovima i kolonama na burzi umjesto u diskoteci. Mladi danas novac skupljaju kako bi kupili avionsku kartu, a ne kartu za kino. Mladima danas diplome skupljaju prašinu u ladici umjesto da ih ističu na zidu, poručuju iz Organizacije mladih Hrvatske seljačke stranke.

U svom priopćenju ističu kako se o mladima danas u Hrvatskoj brine na razini statističke pogreške.

– Jedina kriza u ovoj državi je kriza morala. Uporno ponavljamo da je model od 1.600 kn, poznatiji kao „Mrsićev model za mlade“ vrijeđanje i omalovažavanje mladih, pljuska i podcjenjivanje nečijeg truda i znanja, poručuju.

Protive se i najavama ministra financija Slavka Linića vezanim uz stambenu štednju i kupnju prve nekretnine i sa strepnjom očekuju što će to Vlada ponuditi mladima da bi mogli osnivati obitelji i uspješno ih odgajala u zdravom okruženju.

– U prilog Vladi sigurno ne ide negativna demografska slika Hrvatske, broj mladih koji emigriraju i financijska moć mladih. Svojim vrludanjem, proturječnosti, neefikasnošću i pogreškama Vlada uništava entuzijazam i vjeru u bolje sutra svim građanima. Vlada je izgubila utakmicu protiv mladih, nije zabila ni jedan gol, dobila je nekoliko crvenih kartona, a očito je da će, ako ne promjeni stav i ne učini nešto ozbiljno, izgubiti i na penale, poručuju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...