Santini: “Dokazat ću da sam igrač za Bundesligu!”

Iznimno uspješan vikend iza je zadarskih nogometnih internacionalaca diljem europe. Strijelac je u Luzernu bio Tomislav Puljić, za Bredu zabio je Stipe Perica dok je slavni Anderlecht svojim pogotkom za Kortrijk srušio Ivan Santini.

Dvadeset četverogodišnji Ivan Santini, nije krio oduševljenjem nakon novog postignutog gola.

„Svaki gol koji se postigne je poseban za mene. Ne zabija se svaki dan slavnom Anderlechtu, sretan sam, hvala Bogu,a li već sam se okrenuo prvom sljedećem izazovu“.

Jeli mu to možda i najvrjedniji pogodak u karijeri.

„Mislim da nije, pogađao sam i protiv Dinama, Hajduka, Mainza, Stuttgarta, teško mi je reći. Ako se gleda da je postignut na Zapadu gdje se sve to više gleda i prati onda možda i jest“.

U Belgiju je stigao iz njemačkog Freiburga gdje je minutažu u proteklig godinu i pol dana dobivao na kapaljku. Smatra li odlazak u Belgiju korakom unatrag u svojoj karijeri.

„Uopće nema dvojbe da jest, ali ja to ne gledam tako. Uvijek sam vjerovao u sebe, na meni je da svojim dobrim igramo ponovno osiguram povratak u Bundesligu jer znam da tamo imam mjesta za mene“.

Belgija po svemu sudeći za njega postaje obećana zemlja. Oduševljen je prijemom u sadašnjem klubu.

„Malo je reći da sam oduševljen, dočekali su me kao pravu zvijezdu. Ljudi u ovog gradu temperamentom su slični nama, vole svoj klub. Cilj nam je biti među prvih 6 koji će onda u play offu boriti se za naslov prvaka. Po kvaliteti tu sigurno i pripadamo“.

S osam pogodaka drugi je strijelac belgijskog prvenstva, razmišlja li o naslovu prvog strijelca Jupiler lige, dosta Hrvata u prošlosti i bili su.

„Perišić, Weber, Stanić, Strupar koliko se ja sjećam su bili najbolji strijelci, možda je stiglo vrijeme i za jednog Zadranina, zašto ne, ne bih imao ništa protiv“.

Jasno, prati i igre svog bivšeg kluba Zadra.

„Naravno, u kontaktu smo, vjerujem da će uspjeti izboriti ostanak iako se ja nadam da mogu i zaslužuju biti i u gornjem domu tablice“.

Svakom igraču najveća želja igranje je za reprezentaciju. Nada li se pozivu izbornika Štimca ukoliko i dalje nastavi ovim ritmom tresti mreže.

„Na meni je da igram i postižem pogotke. Ako tako i bude, tko zna, možda i stigne poziv. To bi mi bila velika nagrada za sav uloženi trud u nogometu“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...