Srbija Air progutat će Croatiju Airlines

Prvi potpredsjednik srbijanske vlade i predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić kazao je jučer da će Srbija postati punopravnom članicom Europske unije 2020. godine. Nakon trijumfalnog nastupa pred više od 30.000 ljudi u beogradskoj Areni na proslavi pete obljetnice svoje stranke SNS, Vučić je kazao da ni po koju cijenu ne želi odustati od nepopularnih rezova bez kojih bi Srbija otišla u bankrot.

– Za nas postoje tri ključna cilja: ekonomija, ekonomija i ekonomija – kazao je Vučić i najavio još oštrije rezove u neučinkovitom javnom sektoru. Kazao je da će provesti oštre reforme jer “zna da to netko, prije ili kasnije, mora učiniti te da se ne boji gubitka izbora”.

Dobar dio svog nastupa na RTS-u Vučić, bivši mladi jurišnik notornog četnika Vojislava Šešelja, posvetio je i Hrvatima. Kazao je da je svjestan da Srbi nisu bolji od drugih.

– Kao što ima dobrih i loših Srba isto tako ima i dobrih i loših Hrvata, ili Makedonaca – kazao je Vučić.

Osvrnuo se Vučić i na suđenja bivšim šefovima Hrvatske i Slovenije Ivi Sanaderu i Janezu Janši.

– Mi nismo kao Slovenci i Hrvati hapsili bivše premijere. Mi smo hapsili one koje treba – aludirao je Vučić na još krupnije zvjerke – najmoćnije poduzetnike.

Kazao je Vučić da će s novim arapskim partnerom Etihadom, bivši JAT, a sada Srbija Air, biti najmoćnija zrakoplovna kompanija u regiji koja bi mogla progutati slovensku Adriju i Croatiju Airlines. Vučić je još kazao da se više ničega ne boji jer se kao mladi navijač Crvene zvezde nadobivao batina u Hrvatskoj.

– Kao dječak jedva sam preživio Zagreb i Split – kazao je Vučić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...