Cestitka_Uskrs

Štednja u Hrvatskoj porasla za 4,7 milijardi kuna!

Banke u Hrvatskoj ne mogu se potužiti na štednju i likvidnost, da ih netko pita kako im ide s tim, mogle bi mirne duše odgovoriti: hvala, obje su dobro i zdravo, a i štednja nam raste, evo u kolovozu smo na svim tekućim, žiro i štednim računima imali gotovo 7 milijardi kuna više nego u srpnju.

Poduzetnici na to mogu samo slegnuti ramenima, njih taj novac zaobilazi u širokom luku, jer, kako tvrde, kredite je u bankama teško dobiti, piše Slobodna Dalmacija

Ukupni depoziti u kolovozu skočili su za 6,8 milijardi kuna na 236,5 milijardi kuna koliko je novca bilo na svim tekućim, žiro i štednim računima u građana, tvrtki i svih ostalih sektora. U istom lanjskom mjesecu taj je skok iznosio samo 3,3 milijarde kuna. Za ovogodišnji je kolovoski skok zaslužan depozitni novac, a to su kune na tekućim i žiroračunima, koji je porastao za 2,1 milijardu kuna, dok je ukupna štednja u zemlji povećana za 4,7 milijardi kuna, na 196,7 milijardi kuna.

Dakako, za taj skor zaslužna je turistička žetva. Građani su samo u srpnju i kolovozu, dva tradicionalno unosna mjeseca za štedna konta, svoju ušteđevinu povećali za 3,9 milijardi kuna, na 162 milijarde kuna krajem kolovoza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...