Štimac je bivši, Niko Kovač novi izbornik!

Nakon što je Igor Štimac, ali samo iz moralnog razloga kako je kazao, ponudio ostavku, IO HNS-a nakon sjednice koja se odužila na dva i pol sata donio je jednoglasno odluku kako u dodatnim kvalifikacijama za SP 2014. reprezentaciju neće voditi Igor Štimac; novi v.d. izbornik je Niko Kovač. Tako je novinarima objavio predsjenik HNS-a Davor Šuker.

Sjednica Izvršnog odbora HNS-a, koja je potrajala puno duže od očekivanog, donijela je odgovor je li Štimac bivši izbornik. Predsjednik HNS-a Davor Šuker je smrknutog lica sjeo pred novinare i kazao:

‘Teško mi je u ovom trenutku donijeti ovako važne odluke jer Igor Štimac je dugo radio i imao maksimalnu podršku. Zbog ovih nastalih događaja, loših rezultata, igara koji nisu na nivou, ne želim ulaziti u izbor igrača. Na moj prijedlog, to jest jutros koji je ostao nakon dugog puta, IO je na današnjoj sjednici raspravljao o stanju. Igor Štimac se razrješuje dužnosti, a Niko Kovač se imenuje se za v.d. izbornika, bez uvjeta da mora se plasirati na SP’, kazao je Šuker.

‘Teško mi je zbog Igora Štimca, jer smo dugo prijatelji. Teško je bilo gubiti na takvom terenu… Nije bilo ništa dramatično, jednoglasno je sve doneseno. Ovo je krucijalna poruka, HNS brine o svom poslu. Prepuštamo ogromnu budućnost hrvatskom nogometu’, dodao je Šuker.

 

Nakon priopćenja uslijedilo je nekoliko pitanja Šukeru.

Zašto se nije pričalo o smjeni jer se i prije igralo loše?

‘Kao pravi sportaši, profesionalci, nadam se da ćemo dobiti potvrde dobre odluke.’

Zar nitko ne smije smijeniti Mamića?

‘Ne bih o tome.’

Jeste li i vi odgovorni?

‘Ako smo donijeli odluku u pet ujutro, mislim da sam dokazao odgovornost. Kovač je izabran jednoglasno, nije ni imao protukandidata.’

Ostavka Šukera ako ne odemo na SP?

‘Davor Šuker će o tome odgovarati na sljedećim izborima.’

Zašto je baš Niko Kovač bio najizgledniji kandidat?

‘Kao bivši suigrač, kao čovjek koji je ginuo za Hrvtasku. Imao je odličnih igara na čelu naše U-21 selekcije.’

Kakve su obveze HNS-a prema Igoru Štimcu?

‘Želim da se rastanemo kao ljudi, imamo obaveza i nadam se da ćemo to riješiti.’

Još nije imenovan izbornik mlade reprezentacije, tko će nasljediti Niku Kovača?

‘Kovač je djelatnik Saveza, budemo to riješili i donijeli odluku ubrzo.’

Dodajmo još kako su Dejan Lovren i Ivan Strinić kažnjeni svaki sa 20.000 eura zbog svađe na terenu.

Podsjetimo, iza hrvatske nogometne reprezentacije najlošije su kvalifikacije. Tek nešto više od 50 posto osvojenih bodova, tri poraza, mizerna gol razlika… No, na sreću svih hrvatskih navijača, još uvijek nije sve izgubljeno te će Hrvatska igrati u dodatnim kvalifikacijama.

Tako će Modrića, Srnu, Mandžukića i ostale u dodatnim kvalifikacijama za SP 2014. voditi Niko Kovač. Protiv koga će igrati Hrvatska u dodatnim kvalifikacijama? Na drugo pitanje odgovor ćemo dobiti u ponedjeljak, nakon ždrijeba u Zürichu,; mogući suparnici su Francuska, Švedska, Rumunjska i Island.

Naravno, mnogo toga će ovisiti upravo o tim utakmicama, koje su na rasporedu 15. i 19. studenog.

Dosad su Hrvatsku vodili redom: Dražan Jerković, Stanko Poklepović, Vlatko Marković, Miroslav Blažević, Mirko Jozić, Otto Barić, Zlatko Kranjčar, Slaven Bilić i Igor Štimac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...