Sveučilište dobilo knjige na dar

U sklopu međunarodne suradnje, fond “Dom russkogo zarubež’ja Aleksandra Solženicina”, koji djeluje pod Odjelom za kulturu grada Moskve, darovao je Sveučilištu u Zadru donaciju knjiga u izdanju Fonda. Izložba i svečana primopredaja knjiga organizirana je u petak u svečanoj dvorani Zadarskog sveučilišta, u suradnji s Odsjekom za ruski jezik i književnost te Odjelom za kroatistiku i slavistiku.

“Riječ je o jedinstvenom fondu koji u svojoj knjižnici raspolaže s ukupno oko 150 tisuća knjiga. Otkad je 1998. godine pokrenut program donacija, godišnje darujemo više od 30 tisuća knjiga”, kazala je Tatjana Irinahrova, predstavnica Fonda, koja je knjige u ime “Doma russkogo zarubež’ja Aleksandra Solženicina” predala Odjelu za ruski jezik i književnost Zadarskog sveučilišta.

Fond nazvan po jednom od najvećih ruskih emigranata Aleksandru Solženjicinu, disidentu i dobitniku Nobelove nagrade za književnost, brine se o očuvanju kulturnih vrijednosti ruske emigracije, a potpomaže i organizacije koje djeluju na proučavanju ruske kulture u inozemstvu. Do sada su donirane knjige za više od 100 institucija u svijetu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...