Tužba radi iOS-a 7

Poway, California, mjesto je prve tužbe nezadovoljnog korisnika novom verzijom Applevog operativnog sustava za mobilne uređaje.

Iako brojke govore o 73% korisnika koji su preuzeli novu verziju iOS-a 7 one ne govore i da li su korisnici zadovoljnji njime, jer jednom kada korisnik nadogradi uređaj na novu verziju 7 nema mogućnost da se vrati na verziju 6 operativnog sustava.

Mark Mencher iz Kalifornije naveo je Tima Cooka kao prvooptuženog iz razloga što smatra da mu Apple nameće nadogradnju na novi OS. Svoje tvrdnje potkrepljuje činjenicom da nakon što se priključi na Wi-Fi mrežu, automatski počinje preuzimanje instalacijske datoteke novog operativnog sustava na iOS uređaje. Instalacijska datoteka se ne može ukloniti te mu tako zauzima memorijski prostor na uređaju.

Mencher je svjestan da je i u ranijim verzijama postojala ista procedura i da se po tome pitanju nije ništa promjenilo, ali ga smeta što je Apple u potpunosti promijenio izgled OS-a koji je po njemu izrazito ružan u odnosu na ranije verzije. Također mu smeta što pri svakom pokretanju iPhonea ponovno dobiva upozorenja da postoji nadogradnja i da bi ju trebao učiniti. Radi toga je pokrenuo tužbu protiv CEO-a Applea Tima Cooka u kojoj zahtijeva odštetu od 50 dolara i uklanjanje instalacijske datoteke sa svog iPhonea.

Poznavajući američki pravosudni sustav tužba bi mogla imati plodno tlo, pogotovo ako se Mencheru pridruže i ostali nezadovoljni korisnici, a tada bi mogli vidjeti koliko je stvarnih zadovoljnih korisnika novom verzijom iOS-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...