U Vukovaru ponovno skinute dvojezične ploče

Nepoznati počinitelj skinuo je večeras ploče s dvojezičnim natpisima sa zgrade državne uprave u Vukovaru koje su na tu zgradu bile ponovno postavljene prošloga tjedna, potvrdio je predstojnik Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji Goran Bošnjak.

U izjavi Hini Bošnjak je kazao kako je dojavu o nestanku ploča zaprimio oko 21 sat od noćnog čuvara koji je pri obilasku zgrade primjetio da ploče, koje su inače bile mjedene, nedostaju s pročelja.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara izvijestio je kako s vladom i premijerom Zoranom Milanovićem nije dogovoreno da se dvojezične ploče više neće skidati, jer Stožer, tvrde, niti može niti hoće čuvati “protuustavno i protuzakonito postavljene predmete”.

Na sastanku premijera Milanovića i Stožera u petak dogovoreno je kako će se policija maknuti s ulica Vukovara i neće više osiguravati dvojezične ploče. Policiju jesam povukao s ulica i to sam sam kao premijer učinio pa, na neki način, i na vlastitu odgovornost u dogovoru s ministrom unutarnjih poslova, a sada je na svačiju savjest i odgovornost kako će se ponašati, poručio je nakon sastanka s Stožerom Milanović izrazivši nadu da će povlačenje policije pridonijeti smirivanju situacije u Vukovaru.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...