U Zadarskoj županiji 9.619 nezaposlenih

Krajem prošlog mjeseca prema evidenciji Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Zadru, evidentirano je 9.619 nezaposlenih, što je gotovo osam posto više nego prošlog mjeseca. Čak je i u usporedbi na isti mjesec prošle godine brojka veća, i to za 2,12 posto.

Od ukupne brojke njih 71,6 posto pripada evidenciji u Zadru, 6,8 posto Benkovcu, 6,6 Biogradu, 6,1 posto Obrovcu, dok 1,8 posto pripada Pagu. Zanimljivo je dodati kako je drugi grad po nezaposlenosti u našoj županiji Gračac, na kojeg otpada 7 posto nezaposlenosti.

Najveće povećanje nezaposlenih u usporedbi na prošli mjesec zabilježeno je u Pagu, čak 22,54 posto dok je u istom razdoblju u Zadru povećan broj nezaposlenih za 8 posto. Druga dva najveća grada nađe županije, Biograd i Benkovac, ali i Pag bilježe visoki rast nezaposlenosti od 11 posto.

Kako doznajemo u Područnom uredu u Zadru, najveći broj novoprijavljenih se na Zavod javlja iz prethodne sezonske zaposlenosti, većinom iz ugostiteljskih i turističkih djelatnosti te trgovine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...