USKOK češlja i brzu cestu Zadar 2 – Gaženica?

Pripadnici USKOK-a bili su jučer u zgradi Uprave Hrvatskih autocesta. Prema pisanju medija, provjeravali su dokumentaciju, i to, navodno – u prostorijama pravne službe. Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije veći su dio dana proveli u upravnoj zgradi HAC-a. Službenih izjava nije bilo.

Osim u sjedište Hrvatskih autocesta istražitelji USKOK-a noćas su upali i u nekoliko građevinskih tvrtki – Viadukt, Zagorje-Tehnobeton, Osijek Koteks, a prema nekim informacijama i Strabag, piše Večernji list. Do kasno noćas su u prostorijama tih tvrtki pregledavali i izuzimali dokumentaciju.

Prema prvim, neslužbenim informacijama, cijela akcije pokrenuta zbog sumnje na izvlačenje novca iz HAC-a po istom modelu kako se izvlačio iz Hrvatske gospodarske komore, a zbog čega je u pritvoru završila Zdenka Peternel, desna ruka predsjednika HGK Nadana Vidoševića.

Procjenjuje da se na taj način iz HAC-a izvuklo oko 5,3 milijuna eura. Prema informacijama Večernjaka, na meti istražitelja je HAC-ova dokumentacija od 2004. do 2010. godine. Tad su se gradile ceste poput Gaženica- Zadar, za koju se sumnjalo da je debelo preplaćna, a tad se gradila i takozvana Slavonika, autocesta od Osijeka prema granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ali i nastavak Dalmatine, od Splita prema Pločama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...