Veliki problemi za neke korisnike iPhonea 5S!

Kada je Apple predstavio iPhone 5S iz ove su kompanije najavili snažnu bateriju koja bi trebala biti izdržljivija u odnosu na baterije koje su se isporučivale u prethodnim modelima. No, umjesto toga, baterija novih iPhonea nekim se korisnicima prazni jako brzo, a imaju problema i s njenim punjenjem koje traje puno duže od uobičajenog.

Iako su korisnici pomislili da je problem u bateriji, na New York Timesu kažu da su baterije ugrađene u telefone potpuno ispravne te da je do problema došlo u samom proizvodnom procesu iPhonea i tu leži razlog sporijeg punjenja i kratkog trajanje baterije. Appleova glasnogovornica Teresa Brewer rekla je za NY Times kako su nedavno ‘otkrili probleme u proizvodnji na ograničenom broju iPhonea 5S’ te sada pokušavaju kontaktirati korisnike s neispravnim telefonima kako bi zamijenili njihove modele s novim uređajima.

Iz Applea nisu objavili koliki je točan broj problematičnih telefona niti na kojim su tržištima isporučeni, no navodno je riječ o malom broju novih iPhonea. Također, čini se da je ovaj problem vezan samo uz iPhone 5S te se vlasnici jeftinijeg modela 5C ne žale na trajanje baterije.

Korisnici novih modela iPhonea i u prošlosti su se bunili na kratko trajanje baterije, što je Apple riješio softverskim nadogradnjama, ali s obzirom da je ovog puta riječ o hardverskom problemu, korisnici će morati zamijeniti svoje uređaje s novim i ispravnim modelima.

Osim s baterijom, neki su se korisnici Appleovih uređaja u posljednje vrijeme potužili i na druge probleme – od mučnine izazvane novom verzijom mobilnog operativnog sustava (što je Apple riješio posljednjom softverskom nadogradnjom) pa do tzv. Blue screen of deatha i resetiranja telefona nakon pokretanja određenih aplikacija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...