“Vrijeme je za pobjedu kod kuće!”

Uoči utakmice s mađarskom momčadi Szolnokija danas je održana konferencija za novinare Košarkaškog kluba Zadar, na kojoj je, osim prognoza, bilo govora i o prošloj sezoni.

–  Uspjeli smo se pripremiti na najbolji mogući način u ovom trenutku. Dočekujemo Szolnoki koji je dosta neugodna ekipa ove godine. Dosta su mijenjali, ali ovu sezonu će biti dosta neugodni kao momčad. Izrazito su šuterska momčad. Pratili smo ih, naime, kroz pripreme, igrali su dobro, stoga nas ne čeka lagan posao. Igramo kući, u svojoj dvorani, ali trebamo podršku s tribina. Bilo bi lijepo otvoriti sezonu pobjedom jer nam je ovo utakmica od velikog značaja. Ne kažem da je utakmica kvalifikacijska, ali u raspletu natjecanja bi njen ishod moga biti presudan, kazao je Hrvoje Vlašić, trener Zadra, podsjetivši kako je u prošlom razdoblju bilo dosta zdravstvenih problema koji su sada, na sreću, prevladani.

Također je istaknuo kako je zadovoljan ekipom, premda je evidentno da im nedostaje nekih pozicija, zbog čega će biti potreban maksimum na parketu.

Pred vodstvom Kluba i među momčadi je još jedna sezona borbe za opstanak, međutim kapetan KK Zadra Ive Ivanov vjeruje kako je “ključ pobjede” u njihovim rukama.

– Svaka utakmica je važna, posebice ova prva pred našim navijačima. Jedva čekamo podbacivanje i početak. Nakon svih problema u slaganju ekipe vrijeme je da mi igrači damo sve od sebe na parketu za pobjedu. Nadam se da će doći puno ljudi i da će nam pomoći na putu do pobjede. Bit će teško i neizvjesno, toga smo svjesni, ali vjerujemo da imamo ključeve pobjede u svojim rukama, naglasio je Ivanov.

Među ostalim, bilo je govora i o prodaji karata koja je za sada zadovoljavajuća, no gratis ulaznica neće biti, barem ne što se tiče prvog susreta na Višnjiku.

– Ne možemo davati povlaštene karte jer sve je podložno fiskalizaciji, a ne želimo probleme sa zakonom, kratko je prokomentirao Boris Skroče, direktor KK Zadra.

Inače, tokom prethodna tri razgovora s policijom i zaštitarima dogovoreno je da ukoliko u dvorani bude 3 posto više gledatelja nego što je prodanih ulaznica, policiji i zaštitarima neće biti isplaćena potraživanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...