Zadarski studenti bojkotiraju menzu

Sljedećega tjedna zadarski će studenti provesti “bojkot menze”. U znak protesta zbog novih cijena prehrane, gotovo pet tisuća studenata organizira prestanak konzumiranja obroka u zadarskoj studentskoj menzi.

– Studentski zbor Sveučilišta u Zadru će konačnu odluku o početku bojkota donijeti nakon tribine koju organiziramo u petak u 18 sati u klubu “Božo Lerotić”. Tribina je nužna da se shvate posljedice koje nam donosi nova uredba: nije problem povećanje cijena menija, nego se drastično mijenjaju cijene sve hrane koja je izvan menija, a ujedno nam se onemogućava kombiniranje menija. To značajno utječe na kvalitetu naše prehrane i nužno je nešto poduzeti – kaže Mate Vučić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru.

Do sada su studenti plaćali četvrtinu cijene obroka koji su izvan menija, a prema novoj uredbi trebali bi plaćati pola cijene. Bojkotiranje menze trebalo bi početi 10. listopada.

– Nove cijene studentske prehrane stupile su na snagu 1. listopada na razibi cijele Hrvatske i ne možemo nerealno očekivati da će se korigirati samo u Zadru. Međutim, puno toga se može napraviti drukčijim kombiniranjem menija, ili uvođenjem dodatnih menija, tako da će u tom pravcu ići naši zahtjevi. To se može napraviti bude li sluha – istaknuo je Mate Vučić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...