Zbog blokade Livakovićevog D&Z-a staju četiri gradska projekta!?

Kako je Državno odvjetništvo prošloga tjedna donijelo odluku o blokadi imovine i tvrtke Zdravka Livakovića, te kako je tvrtka D&Z u vlasništvu istoga, uključena u veliki niz projekata koji su se u posljednjih godina odvijali u Zadru, upitali smo Grad o količini trenutnih projekata koji će biti odgođeni do daljnjega zbog spomenute blokade.

Tako doznajemo da tvrtka D&Z, samostalno ili u zajednici ponuditelja s gradom na današnji dan ima četiri potpisana i do kraja nerealizirana ugovora.

Tako će ponovni početak rada spomenute Livakovićeve tvrtke sačekati Projekt obnove kule i crkve Blažene Djevice Marije na zadarskom Dračevcu, za koji je D&Z izradio projektnu dokumentaciju a čeka se još okončana situacija.

Ništa bolje neće proći ni uređenje pojasa Petrčane, za koji je ova tvrtka izradila glavni i izvedbeni projekt, a projekt je trenutno u fazi završetka svoje I. situacije iz rujna ove godine.

Izradom ugovora o izradi izmjena i dopuna Urbanističkog plana zadarskog Trajektnog terminala, tvrtka D&Z je tako do daljnjega odgodila realizaciju i ovog projekta, koji je u stadiju u kojem još ništa nije situirano.

Posljednji gradski projekt koji će na čekanje do zaključenja istrage DORH-a je i obnova ulice Nikole Tesle u Zadru, za koji je D&Z izradio idejni i glavni projekt, a kao i u prethodnom projektu, ni u ovome ništa još nije situirano.

Podsjetimo, USKOK Livakovića tereti da je s još četvoricom od 2005. do 2010. oštetio HAC za ukupno više od 42 milijuna kuna, a kako bi se onemogućio eventualno prebacivanje imovine na treće osobe, odlukom Suda imovina im je blokirana.

Samom Livakoviću tako je, osim tvrtke u stopostotnom vlasništvu, blokiran i stan od 125 kvadrata u Ulici nadbiskupa Vicka Zmajevića, garaža od 39 kvadratnih metara, 10 metarski gliser te oko 12 tisuća kuna dionica Tankerske plovidbe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...