Zlatko Mateša optužio Jovanovića za – mobbing!

Nakon što je na sjednici Vlade ministar Željko Jovanović optužio HOO za šminkanje izvješća i nelegalno trošenje novca na Sportsku televiziju te rekao kako su DORH-u već proslijeđena izvješća jer se sumnja u kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, javio se Zlatko Mateša.

U telefonskom razgovoru za RTL Danas predsjednik HOO-a je odgovorio na optužbe ministra Jovanovića.

“Izvještaj za 2012. je napravljen korektno, sva proračunska sredstva su trošena namjenski, svi sportaši su dobili što je proračunom predviđeno, ono što je možda ministru prijepor je korištenje naših vlastitih sredstava, bilo koji olimpijski odbor u svijetu, pa tako i hrvatski je autonoman u korištenju vlastitih sredstava. Je li nekom sporan projekt Sportske televizije koji su podržali svi savezi, europski i međunarodni olimpijski odbor, može biti…”.

Rekao je ministar da se nelegalno troši novac za projekte čiji će gubici do kraja godine doseći 50 milijuna kuna?

“Ne znam kako je on to rekao i zašto nikad nas nije pozvao da o tome razgovaramo, mi smo više puta tražili sastanke. Zašto bi nas bilo strah? Mi smo prošli sve moguće kontrole zadnjih šest mjeseci to je jedna vrsta mobbinga zapravo”, dodao je Mateša.

Što ste mislili pod mobbing?

“To znači ako vas nitko dvije godine ne pozove na razgovor, nikoga ne interesira što radite, mi danas ne znamo kako će Hrvatska nastupiti na ZOI u Sočiju, i tko će to i na koji način financirati, i s kojim brojem sportaša. Ako netko zadržava i ne isplaćuje sredstva iz proračuna namijenjena savezima, a ne nama, onda je to situacija na koju sam mislio”, zaključio je predsjednik HOO-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...