Danas i sutra održava se 29. sajam “Dani sunca”

Danas do 19 a sutra do 15 sati na Narodnom trgu posjetitelji mogu uživati u 29. po redu sajmu zdrave hrane i tradicijskih proizvoda u organizaciji udruge Eko-Zadar – “Dani sunca”.

Osim brojih izloženih domaćih proizvoda, poput likera, džemova, maslinovog ulja, prirodne kozmetike i raznih sirupa napravljenih od ljekovitog bilja, građanima će se predstaviti brojna poljoprivredna gospodarstva kao i proizvođači domaćih i tradicijskih proizvoda.

“Dane sunca” podupiru Grad Zadar, UO za poljoprivredu i razvitak otoka s iznosom od 6 tisuća kuna.

Na sajmu sudjeluju dva zadarska obiteljska poljoprivredna gospodarstva; OPG Nedjeljko Čotić s medom i proizvodima od meda, te medicom i OPG Drago Drmić s likerima, džemovima i prirodnom kozmetikom.

Socijalna zadruga Put iz Rijeke donosi sirupe od ljekovitog bilja i pekmeze od samoniklog voća, dok OPG Aralica iz Šibenika, uz svoj poznati liker od višnje maraške „Teta Marica“, donosi i druge likere, džemove, rakije, prirodnu kozmetiku, ali i maslinovo ulje.

OPG Nekić iz Biograda na Moru dolazi s programom biljnih mješavina, travarica, masti i ulja za masažu, a među njihovim mastima posebnu ponudu predstavljaju one na bazi nevena koje imaju višestruku primjenu.

Zagrebačka Kasiopea stiže s paletom prirodnih kozmetičkih proizvoda na bazi meda, maslinovog ulja i ljekovitog bilja.

Iz Zagreba dolazi i redoviti sudionik sajmova „Dani sunca“ – OPG Štefančić, no ovog puta ne samo s proizvodima od lavande, već posjetiteljima sajma prvi put predstavlja bučino ulje. Proširenje lepeze njihovih proizvoda predstavlja i džem od šljiva i dunja iz Vukomeričkih gorica, pripremljen na starinski način uz dugotrajno miješanje na peći na drva.

 

Na ovoj poveznici možete pogledati kako je to izgledalo prošle godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...