ABBA razmišlja o obilježavanju 40. godišnjice pobjede na Euroviziji

Legendarna švedska pop grupa ABBA razmišlja o povratku na scenu sljedeće godine povodom 40. godišnjice početka njihove blistave karijere, izjavila je pjevačica Agnetha Faltskog u razgovoru za njemački nedjeljni list Welt am Sonntag.

ABBA će 2014. proslaviti 40. godina od nastanka hita “Waterloo” s kojim su 1974. pobijedili na Euroviziji, nakon čega su nanizali seriju uspješnica poput “Mamma Mia”, “Dancing Queen” i “Super Trouper”.

“Povratak, naravno da o tome razmišljamo….ideja da nešto napravimo kako bi obilježili godišnjicu je tu, ali sada ne mogu reći što će od toga biti”, kazala je 63-godišnja pjevačica.

Faltskog je osnovala grupu ABBA 1972. s gitaristom i kasnije suprugom Bjornom Ulvaeusom i parom Benny Anderssonom i Anni-Frid Lyngstad. Njihov posljednji album “The Visitors” prodao se u više od 380 milijuna primjeraka.

Zahvaljujući filmu Mamma Mia koji je 2008. postao veliki hit i u kojem glume zvijezde poput Meryl Streep, Piercea Brosnana i Colina Firtha, ABBA-u je otkrio i novi naraštaj obožavatelja.

No, Bjorn Ulvaeus je iste godine priznao da boluje od gubitka pamćenja te se ne može sjetiti dijelova svog života, uključujući i pobjedu na Euroviziji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...