Ako pitate Istrane, referendum o braku neće proći

Prema istraživanju nevladinih organizacija u Istri, na uzorku od 490 osoba, na referendum o braku koji će se održati 1. prosinca izašlo bi 64 posto ispitanika. Njih 43 posto bilo bi protiv definicije braka kao isključive zajednice muškarca i žene, a 36 posto ispitanika izjasnilo se da je za tu definiciju.

Oko 21 posto ispitanika još uvijek ne zna što će zaokružiti za 15 dana.

Gledajući po mjestu prebivališta, 41 posto ispitanika iz ruralnih područja izjasnilo se da će glasati ‘za’, a 37 posto ‘protiv’. Ostali ispitanici iz ruralnih područja, njih 22 posto, još uvijek je neodlučno – piše Jutarnji list.

Razlike među stanovnicima u urbanim sredinama su još veće. Njih čak 48 posto bilo bi protiv referendumskog pitanja, dok je onih koji bi glasali za referendumsko pitanje manje od jedne trećine ispitanika, tj. 32 posto. Neodlučnih je u urbanim područjima Istarske županije 20 posto.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...