Berlusconi izašao iz koalicije nakon raskola u stranci

Nakon što su deseci njezinih zastupnika i senatora poduprli vladu, stranka Narod sloboda rascijepila se na Novi desni centar i Berlusconijevu frakciju. Bivši talijanski premijer Berlusconi dao je svojoj stranci opet ime Forza Italia.

Berlusconi je izjavio da je njegova stranka desnoga centra izašla iz vladajuće koalicije premijera Enrica Lette, ali da nema dovoljno zastupnika da bi je srušila u parlamentu. Berlusconijeva izjava uslijedila je nakon što je njegovu stranku Naroda slobode (PDL) napustio ministar unutarnjih poslova i bivši stranački tajnik Angelino Alfano, koji se usprotivio Berlusconiju i osnovao frakciju koja je željela ostati u vladi.

Teško je pomisliti da možete biti saveznici u parlamentu i sjediti za istim stolom s nekim tko vašeg čelnika želi politički ubiti, rekao je Berlusconi članovima konvencije.

Alfanova skupina, u kojoj bi se moglo naći dvadesetak zastupnika, trebala bi osigurati parlamentarnu većinu Letti koji je prošloga mjeseca preživio glasovanje o povjerenju uz potporu “pobunjenika” iz PDL-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...