Brittany Murphy ubijena otrovom za štakore?

Uzrok smrti mlade glumice doveden je u pitanje nakon što su novi laboratorijski testovi pokazali kako je možda bila otrovana.

Murphy je umrla 2009. Imala je tek 32 godine. Smrt je proglašena nesretnim slučajem do kojeg je dovela kombinacija konzumiranja više droga, upale pluća i anemije zbog manjka željeza.

Pet mjeseci kasnije njen je suprug, 40-godišnji Simon Monjack, pronađen mrtav. Uzrok? Također kombinacija upale pluća i anemije.

Glumičin otac Angelo Bertolotti lani je tužio ured mrtvozornika i policiju u Los Angelesu ne bi li dobio detaljan izvještaj toksikologa. Sumnjao je kako nisu obradili uzorke kose, zbog čega je krivo određen uzrok smrti.

Scenaristica Julia Davis, koja je radila za američko Ministarstvo domovinske sigurnosti i pripremala biografiju Brittany Murphy, iznijela je teoriju o mogućem trovanju, piše Huffington Post. Također joj je bilo sumnjivo to što nije obavljeno testiranje kose, naročito nakon što je Monjack umro pod sličnim okolnostima.

Tužba je odbačena, no Bertolotti je navodno uspio ishodovati uzorke kose, krvi i tkiva svoje kćeri za nezavisno testiranje. Rezultati su pokazali prisutnost deset teških metala dobrano iznad granice koju u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji smatraju visokom.

Obično ih se može naći u otrovima za štakore, pesticidima, insekticidima… Uglavnom tvarima za koje je malo vjerojatno da bi bilo tko dobrovoljno konzumirao.

Nakon glumičine smrti proširile su se glasine o anoreksiji, slučajnom predoziranju pa čak i samoubojstvu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...