Čak 93 posto građana podržava uvođenje fiskalizacije!

Velika većina građana Hrvatske podržava Vladinu odluku o uvođenju fiskalnih blagajni u dućanima i ugostiteljskim objektima, dok je za fiskalne blagajne na tržnicama njih 60%.

Porezna uprava je u svom priopćenju u rujnu 2013. objavila podatak  da se u prvih šest mjeseci ove godine, u odnosu na isto razdoblje prošle godine,  iznos ukupno oporezivih isporuka povećao za 13 milijardi kuna (za sve djelatnosti). Isto tako navode da je fiskalizacija prijeko potrebna za uvođenje reda u promet trgovinom i suzbijanje sive ekonomije.

Međutim, pitanje je podržavaju li fiskalizaciju i hrvatski građani, odnosno što misle o njenom uvođenju.

Prema istraživanju GfK iz rujna ove godine, 93% građana podržava uvođenje fiskalnih blagajni, samo njih 7% smatra da je njihovo uvođenje bilo nepotrebno jer je promet gotovinom u državi i do sada dobro funkcionirao.

Polovica onih kojih podržavaju uvođenje fiskalizacije vjeruju u njenu provedbu, te smatraju da će se napraviti reda u državi u pogledu prometa gotovinom. Iako i druga polovica podržava fiskalizaciju, ipak je malo manje optimistična i smatra da je fiskalizacija dobro zamišljen način praćenja gotovine, ali da će se ipak pronaći načini kako izbjeći izdavanje pravih račun i  plaćanje poreza.

Veću dozu optimizma u pogledu funkcioniranja fiskalnih blagajni imaju obrazovaniji, kao i oni s višim mjesečnim primanjima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...