CIKLONA TEODOR I DALJE PRIJETI

Dalmacija i dalje odsječena, za sav promet zatvorena autocesta A1

Agencija Anadolija
Tamni način

Zbog orkanskog vjetra za sav promet su zatvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A7 Vežica-Draga-Šmrika, državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački, Jadranska magistrala (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene te Paški most, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Zbog srušenih stabala zatvorena je za sav promet Sljemenska cesta u Zagrebu. Samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I . i II. skupina) na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Delnice u smjeru Rijeke, staroj cesti kroz Gorski kotar (D3) Delnice-Kikovica te državnoj cesti D501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja.

Zbog poplavljenog kolnika zatvorene su ceste D42 u Ogulinu (Stara cesta-Oštarije), D74 Đurmanec-Žutnica, Paka-Mekušje Donje, D36 Karlovac-Šišljavić i Blatnica-Koritinja, D36 Selce-(ŽC3194)-Donje Mekušje–Husje–Kobilić Pokupski, cesta u mjestu Gornje Mekušje, ŽC 3185 Logorište-Mala Švarča, u Karlovcu-Obala Ivana Trnskog, ŽC3147 u mjestu Brodarci, ŽC3143 Polje Ozaljsko-Levkušje, ŽC3144 Stative-Tomašnica, ŽC3175 Ogulin-Trošmarija, LC34133 Oštarije-Graba, ŽC2085 Jerovec-Ivanec, ŽC2111 Jalševec-Poljana Donja, ŽC3297 na Žumberku, LC34040 u mjestu Gornji Priselci, LC31042 Sveti Ivan Zelina-Novo Mjesto te ŽC3015 Hrastje-Polonje.

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Gorskom kotaru na cestama ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Delnice, ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine, ŽC5030 Platak-Kamenjak te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice na cestama kroz gorska područja, duž Jadranske (D8) i Ličke (D1) magistrale. Na pojedinim dionicama Istarskog ipsilona (A9 i B8) vozi se uz ograničenje brzine, zbog olujnih udara vjetra (vijadukt Limska Draga i most Mirna te vijadukt Zrinšćak).

Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila.

U prekidu su trajektne linije: Brestova-Porozina, Valbiska- Lopar, Prizna- Žigljen, Stinica-Mišnjak, Dubrovnik-Suđurać te katamaranske: Zadar-Premuda-Silba-Olib, iz Splita prema Braču, Hvaru, Korčuli i Lastovu i većina katamaranskih linija na riječkom području.

Zbog rekonstrukcije trajektnog pristaništa u luci Prizna, od 18. studenog trajektni promet prema Pagu odvijat će se preko linije Stinica – Stara Novalja, dok će sadašnja linija Žigljen – Prizna biti u prekidu. Plovidbeni red odnosno vremena polaska trajekta bit će pravodobno objavljeni na službenim stranicama Jadrolinije.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar