Dalmacija i dalje odsječena, za sav promet zatvorena autocesta A1

Zbog orkanskog vjetra za sav promet su zatvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A7 Vežica-Draga-Šmrika, državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački, Jadranska magistrala (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene te Paški most, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Zbog srušenih stabala zatvorena je za sav promet Sljemenska cesta u Zagrebu. Samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I . i II. skupina) na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Delnice u smjeru Rijeke, staroj cesti kroz Gorski kotar (D3) Delnice-Kikovica te državnoj cesti D501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja.

Zbog poplavljenog kolnika zatvorene su ceste D42 u Ogulinu (Stara cesta-Oštarije), D74 Đurmanec-Žutnica, Paka-Mekušje Donje, D36 Karlovac-Šišljavić i Blatnica-Koritinja, D36 Selce-(ŽC3194)-Donje Mekušje–Husje–Kobilić Pokupski, cesta u mjestu Gornje Mekušje, ŽC 3185 Logorište-Mala Švarča, u Karlovcu-Obala Ivana Trnskog, ŽC3147 u mjestu Brodarci, ŽC3143 Polje Ozaljsko-Levkušje, ŽC3144 Stative-Tomašnica, ŽC3175 Ogulin-Trošmarija, LC34133 Oštarije-Graba, ŽC2085 Jerovec-Ivanec, ŽC2111 Jalševec-Poljana Donja, ŽC3297 na Žumberku, LC34040 u mjestu Gornji Priselci, LC31042 Sveti Ivan Zelina-Novo Mjesto te ŽC3015 Hrastje-Polonje.

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Gorskom kotaru na cestama ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Delnice, ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine, ŽC5030 Platak-Kamenjak te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice na cestama kroz gorska područja, duž Jadranske (D8) i Ličke (D1) magistrale. Na pojedinim dionicama Istarskog ipsilona (A9 i B8) vozi se uz ograničenje brzine, zbog olujnih udara vjetra (vijadukt Limska Draga i most Mirna te vijadukt Zrinšćak).

Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila.

U prekidu su trajektne linije: Brestova-Porozina, Valbiska- Lopar, Prizna- Žigljen, Stinica-Mišnjak, Dubrovnik-Suđurać te katamaranske: Zadar-Premuda-Silba-Olib, iz Splita prema Braču, Hvaru, Korčuli i Lastovu i većina katamaranskih linija na riječkom području.

Zbog rekonstrukcije trajektnog pristaništa u luci Prizna, od 18. studenog trajektni promet prema Pagu odvijat će se preko linije Stinica – Stara Novalja, dok će sadašnja linija Žigljen – Prizna biti u prekidu. Plovidbeni red odnosno vremena polaska trajekta bit će pravodobno objavljeni na službenim stranicama Jadrolinije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...