Definicija braka bit će velika pljuska hrvatskom sazrijevanju

Potpredsjednica Vlade Vesna Pusić je u intervjuu Dnevniku Nove TV kazala da izlazi na referendum o definiciji braka te je pozvala građane Hrvatske da učine isto i glasaju protiv.

‘Mislim da svi trebaju izaći na taj referendum. Ali, svakome tko živi u ovoj zemlji mora biti jasno da ako prođe referendum, to je otvaranje vrata da se sutra traži diskriminacija bilo koje druge grupe, a na kraju i svakog od nas. Jer svatko od nas pripada nekoj manjini. Treba jasno reći da Hrvatska neće dozvoliti diskriminaciju ni jedne grupacije, kao princip svog ustavnog funkcioniranja’, kazala je Pusić u intervjuu novinaru Mislavu Bagi te dodala da će, uđe li odredba o definiciji braka u Ustav, to smatrati velikom pljuskom hrvatskom političkom sazrijevanju i korakom unazad.

U istom intervjuu Pusić je kazala da i sama nije zadovoljna brzinom kojom se događaju promjene u Hrvatskoj, no naglasila je da je Vlada zatekla 205 tisuća ljudi koji nisu primali plaće niti su im plaćani doprinosi, a ta brojka danas je smanjena na 70 tisuća.

Nije željela komentirati je li njena suradnja s bivšim potpredsjednikom Vlade i bivšim predsjednikom HNS-a Radimirom Čačićem završena priča te je dodala da je o tome sve već rekla. Najavila je da nakon sljedećih parlamentarnih izbora 2016. godine prostor namjerava ustupiti mlađima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...