Do kraja tjedna južina, oblaci i kiše

Od utorka do kraja tjedna u cijeloj će Hrvatskoj prevladavati oblačno vrijeme s povremenim kišama koje će najobilnije biti na Jadranu gdje može biti i grmljavinskih pljuskova. Temperature će krajem tjedna na kopnu malo pasti dok se na Jadranu uglavnom neće mijenjati, najavljuju prognostičari.

U utorak će u cijeloj zemlji prevladavati oblačno, povremeno s kišom. Kiša će biti obilnija na Jadranu, gdje će biti češćih pljuskova s grmljavinom. Bit će vjetrovito. U unutrašnjosti će puhati umjereni jugoistočnjak, a na Jadranu jako jugo s olujnim udarima. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 3 do 8, na Jadranu od 12 do 17°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 9 do 14, a na Jadranu od 14 do 19°C.

U srijedu će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati vrlo promjenjivo i pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom. Na Jadranu će kiša biti češća i obilnija, a ponegdje će biti i grmljavinskih pljuskova. U unutrašnjosti će vjetar okrenuti na umjeren jugozapadnjak, dok će na Jadranu puhati jak jugozapadnjak koji će popodne oslabiti na umjereni. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 5 do 9, na Jadranu od 12 do 18°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 10 do 15, a na Jadranu od 14 do 19°C.

Promjenjivo i pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom zadržat će se i dalje kroz tjedan. Češća i obilnija kiša ili grmljavinski pljuskovi očekuje se na Jadranu. Vjetar će u unutrašnjosti biti uglavnom slab promjenjiva smjera, dok će na Jadranu prevladavati slab do umjeren vjetar južnih smjerova. Temperatura zraka u unutrašnjosti će krajem tjedna malo pasti, dok se na Jadranu ne očekuju značajne promjene.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...