Egipatske vlasti privele 22 članice Muslimanskog bratstva

Egipatske vlasti privele su 22 žene, članice Muslimanskog bratstva, izvijestili su sigurnosni izvori, što bi moglo još više rasplamsati napetosti prije početka suđenja svrgnutom predsjedniku Mohamedu Mursiju i još četrnaestorici čelnika te islamističke skupine.

Snage sigurnosti su od 3. srpnja, otkad je s vlasti svrgnut Mursi, uhitile nekoliko tisuća islamista, no rijetko privode ženske članice grupe. Visoki dužnosnik snaga sigurnosti u egipatskom gradu Aleksandriji Naser al Abd rekao je kako optužnica uhićene žene tereti za upotrebu sile tijekom prosvjeda, za članstvo u zakonom zabranjenoj grupi te za distribuciju protuzakonitih letaka.

Odvjetnik koji zastupa privedenu skupinu rekao je kako je riječ o ženama u dobi od 15 do 25 godina, a uhićene su i privedene u četvrtak. Islamisti i grupe za obranu ljudskih prava tvrde da vojska inscenira udar. Abd je zanijekao da se žene zlostavljaju. Prema njima se odnosimo s najvećim poštovanjem, kao da su naša djeca, i dopustili smo njihovim roditeljima da ih posjete, dodao je.

Mursijevi pristaše pozvali su na svakodnevne prosvjede od petka pa do početka suđenja svrgnutome predsjedniku u ponedjeljak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...