Gionee Elife E7 koristi najmoćniji mobilni procesor na svijetu

Dok su velikani mobilne industrije poput Applea i Samsunga već zaključili godinu svojim perjanicama, neki su strpljivo čekali da se stanje ‘smiri’ – i krenuli u napad. Kompanija Gionee, ime za koje je malo tko sa zapadnih tržišta ima priliku čuti, je predstavila pametni telefon Elife E7 – prvi koji koristi najsnažniju izvedbu Qualcommovog Snapdragon 800 čipa.

5,5-inčni 1080p Android uređaj u sebi tako sadrži i Qualcommov Snapdragon 800, model MSM8974AC – unutar kojeg se nalaze četiri Krait 400 jezgre na radnom taktu od 2,5GHz te Adreno 330 grafički sustav. Do dolaska Snapdragon 805-ice početkom sljedeće godine, ovo je najjače rješenje što proizvođač čipova Qualcomm može ponuditi, a u Gioneeu se nisu ustručavali s naglašavanjem tog aspekta. Najopremljenija konfiguracija uređaja (ukupno ih je tri) donosi još i 3GB radne memorije, 32GB spremišnog prostora te 4G LTE povezivost. Od ostalih ‘tehnikalija’, tu je još i baterija kapaciteta 2500mAh te zaseban procesor koji barata senzorima radi uštede energije

Istovremeno je poseban naglasak stavljen i na 16-megapikselnu stražnju kamericu, za koju kompanija tvrdi da je bolja i od rješenja koje će se pojaviti na Samsungovoj sljedećoj (još nenajavljenoj) perjanici Galaxy S5. Riječ je o OmniVision senzoru veličine 1/2,3″ s pikselima veličine 1,34 mikrona iznad kojeg se nalazi Largen optika te autofokusni sustav kompanije Shicoh. Nije se štedjelo ni na prednjoj kamerici, koja je uz 8MP spremna i za nešto više od pukih video poziva. Naravno, tek treba vidjeti kakve su stvarne foto-mogućnosti ovog uređaja, ali barem na papiru stvari djeluju više no solidno.

Kompanija će Elife E7 ponuditi u više konfiguracija, od kojih najjeftinija (~443 USD) ima 2GB radne memorije i 16GB spremišnog prostora, a gore spomenuta najbolja izvedba cijenom ide na ~525 USD. Gionee Elife E7 pokreće Android 4.2.2 Jelly Bean u posebnoj izvedbi koju kompanija naziva Amigo 2.0 OS. Kompanija bi uređaj trebala prodavati u čak 40 zemalja, a nešto više informacija bi se trebalo pojaviti u mjesecima koji slijede.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...