Hoće li predstečajna nagodba prekinuti agoniju KK Zadra?!

U Zadru se nakon pobjede u Novome Mestu nad Krkom računalo na to da bi i Igokea mogla pasti u Višnjiku, pa bi se prilično mirnije išlo dalje kroz regionalnu košarkašku ABA ligu. Ali to se nije dogodilo, o čemu su već ispisane kartice tekstova.

Problem se dodatno ogleda i u činjenici da se u podosta kriznom stanju nitko iz vodstva kluba ne oglašava. Jer navijači traži odgovore o odgovornosti trenera Hrvoja Vlašića, kojega su prozivali već nakon domaćeg poraza od Mega Vizure. Onda se “pregazilo” Krku pa su valovi nakratko nestali, međutim, ponovno su oživjeli poslije petoga ovosezonskog poraza.

− Poslužit ću se starom rečenicom koju treneri znaju izgovoriti o ovakvim situacijama. Ako sam ja problem, problema nema − otvoreno će Vlašić, čije poštenje valja pozdraviti jer nas iskustvo uči kako je u nekim prijašnjim slučajevima malo tko od njegovih kolega “posegnuo za samim sobom”.

Upitate li bilo koga iz kluba, svi će u jedan glas kazati: “Da, nije problem promijeniti trenera, međutim, ako želite dovesti novoga, netko će morati platiti jednoga i drugoga, a financije su nam ograničene!” Svima je dobro poznato da je klub “na aparatima” i svakoga trenutka može se dogoditi “duga ravna linija”! Istodobno, ne održi li se klub u ABA ligi, što nije daleko od istine, “linija” će biti još izraženija.

Odavno se govori o predstečajnoj nagodbi, koja bi nedvojbeno mogla odlučivati o “životu ili smrti” zadarske košarke. Iako su vjerovnici stavili svoje potpise i tako ponudili ruku pomoći klubu, ročište se ne nazire na vidiku.
− Sve je vezano uz ishod predstečajne nagodbe, čak smo i dodatne dokumente i mišljenja proslijedili prema nadležnim tijelima i moramo čekati. Nije jednostavno poslovati kad imate takav uteg na sebi, trudimo se koliko god možemo ne bismo li servisirali ugovorene obveze. Onoga trenutka kad se, vjerujemo, sve završi na najbolji mogući način, možemo računati na ozbiljnoga sponzora. Prije toga ruke su vezane i nama i njima − veli Boris Skroće, direktor kluba.

Vratimo li se na momčad, odnosno parket, uz nevolje sa slabim rezultatima poklopila se i ozljeda kapetana Ive Ivanova, tako da je klupa dodatno “skraćena”. Istina, prema nekim neslužbenim informacijama, prostora za barem privremenu zamjenu za Ivanova ima, međutim, u cijeloj je priči čudno upravo ono s početka teksta, odnosno to što Nadzorni odbor kluba, stručni stožer i dvojica direktora, Boris Skroće i Branko Skroče, odavno nisu sjeli za isti stol. Izgleda kako je na snazi “kabinetsko” upravljanje klubom i promatranje kako rijeka nosi sve pred sobom, bez ijedne brane. Gdje će u konačnici odnijeti zadarsku košarku, to nitko ne zna. Ili netko ipak zna, samo mudro šuti?!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...