Ivana Santinija žele Siniša Mihajlović i Sampdorija

Prosinac samo što nije pokucao na vrata, Božić i Nova godina su pred nama, s njima i pauza u nogometnim prvenstvima. Usporedno, za nekih mjesec i nešto dana starta i prijelazni rok ‘balunjera’. Nova zvijezda u međunarodnim transferima opet bi, nakon Luke Modrića, a ljetos i Šime Vrsaljka, mogao biti jedan Zadranin za čije su usluge popriličan interes već iskazali brojni klubovi najvišeg europskog razreda. Naravno, u pitanju je Ivan Santini, a ‘oko’ na trenutno vodećeg strijelca belgijskog prvenstva ‘bacio’ je i Siniša Mihajlović, novi trener FC Sampdorija. Bivši srpski izbornik, navodno, nezadovoljan je zatečenim kadrom, s kojim teško može izboriti ostanak u Seriji A. Niti tri dana po preuzimanju ‘kormila’ Genovljana, talijanski mediji su doznali kako SM ‘pošto-poto’ želi nekadašnjeg golgetera kluba sa Stanova.

Prvotimac Kortrijka, prije dvije sezone u ‘plavom’ dresu s Kršimirovim grbom ‘žario je i palio’ HR travnjacima, a potom je po drugi put otišao u inozemstvo – na posudbu u Freiburg, prethodno se okušao u majici Inglostada. Prelaskom iz Bundes u Jupiler ligu, početkom kolovoza, iznova se preporodio kao prvi egzekutor Pro Jupiler lige: na 14 utakmica postigao je 11 pogodaka i upisao dvije asistencije, posljednju u subotu navečer protiv Leuvena i to je učinak kojim je privukao pažnju brojnih destinacija. Tutomerkato tvrdi da je cijena Ivana Santinija tri i po milijuna eura, ali da bi Sampdoria mogla iskeširati dva milijuna Belgijancima, a ostatak isplati na osnovu bonusa. Mladi (24) ZD internacionalac nada se usput i putu na SP  idućeg ljeta.

Sanjam o odlasku u Brazil. Imam šest mjeseci da se dokažem reprezentativnom stožeru i izborniku Niki Kovaču. On je jako dobar trener i vjerujem da me prati, rekao je Santini netom nakon što je Hrvatska izborila plasman na Mundijal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...