Ivica Mudrinić povlači se s čela HT-a?

Kako Nova TV neslužbeno doznaje, dugogodišnji predsjednik uprave Hrvatskog telekoma Ivica Mudrinić nakon 15 godina namjerava se povući s čelne pozicije u HT-u. Navodno će prijeći na novu funkciju u središnjici Deutsche Telekoma, HT-ovog većinskog vlasnika.

Mudrinić je dugi niz godina u samom vrhu domaće poslovne zajednice, a u posljednje je vrijeme u javnosti često istupao u svojstvu predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca.

Rođen je 1955. godine, a 1978. diplomirao je elektrotehniku na Sveučilištu u Torontu. Karijeru je započeo u Motoroli, svoju vlastitu tvrtku osnovao je 1985. godine, a 1990. se vratio iz iseljeništva u Kanadi te je uskoro imenovan savjetnikom predsjednika Franje Tuđmana za komunikacije.

Potkraj 1991. imenovan je pomoćnikom ministra za pomorstvo, promet i veze, a 1992. je imenovan ministrom u istom resoru. Nekoliko je godina proveo i na čelu javne radiotelevizije, u listopadu 1998. imenovan je za generalnog direktora Hrvatske pošte i telekomunikacija, a nakon odvajanja Pošte od Telekomunikacija, 1. siječnja 1999., postao je predsjednik Uprave HT-a i glavni direktor današnjeg T-Hrvatskog Telekoma.

Kako piše Večernji list, umjesto Mudrinića na čelo HT-a navodno dolazi donedavni predsjednik uprave Tvornice duhana Rovinj Davor Tomašković, no tu informaciju u petak navečer nije bilo moguće potvrditi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...